fredag 30 november 2007

high-life

Som de kulinariska snobbar vi har kommit att bli så inser vi också värdet i att blanda lågt och högt. Som att gå och spela bowling på företagsfesten för att sedan avnjuta ostron och champagne. Vi skrattar åt de som inte förstår bättre samtidigt som vi gör en räkcocktail i våra finaste vinglas från ikea. Klagar på texturen hos skolans tarte tatin som någon gång därefter får sällskap av en friterad mars-bar. Lägger timmar på att göra perfektion av risotton, rensar tallriken med fingrarna. Sådana är vi; hermeliner och grisar på en och samma gång.

2 kommentarer:

anna w sa...

rå banan olivolja
bakad banan stekpanna
snygg färgkombo
o galet gott e det/va det

Anonym sa...

Dina svador om mat röjer dig. Om det är någonstans kulturelt kapitalt bli synligt, är det kanske just nu främst vad gäller maten

Ungefär som i somras, när du nöjt konstaterade att jag var svennig nog att köpa isbergssallad
Är det en ängslan att markera social status jag anar?



Kram